Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

tisdag 28 maj 2013

Hellre praktisk än byråkratisk!

Flera kommuner nekar barn växelvis barnomsorgsplats om föräldrarna lever skiljas på olika orter. Detta ställer till problem, framför allt hamnar barnet ikläm, får svårt att träffa båda föräldrarna och missar förskoletid. I Kalmar har vi bestämt oss för att förhålla oss generöst och flexibelt. Vi säger ja till växelvis förskoleplats och försöker se frågan praktisk. Idag blev jag intervjuad i Smålandsnytt om detta. Se gärna intervjun i morgon!

fredag 24 maj 2013

Kul att Jytte kandiderar!

Jag stödjer helhjärtat Jytte Gutelands kandidatur till Europaparlamentet nästa år. Jytte är en driven, påläst och orädd person med hjärta både för internationellarättvisefrågor och feminism och en aktivare miljöpolitik. Jag vill i sammanhanget berätta att jag är partisk: Hon är en fin vän sedan tonåren och det var jag som värvade henne till SSU en gång i tiden!

tisdag 14 maj 2013

Utmärkelse till jämställd förskola

Ikväll delade jag ut en utmärkelse till Pulpetens förskola i Lindsdal för deras systematiska jämställdhetsarbetet. Verksamheten har under lång tid på ett engagerat sätt utmärkt sig och har av förvaltningen blivit granskad. Pedagogerna arbetar utifrån sin kunskap med att utmana barnens och föräldrarnas syn på manligt och kvinnligt. Grattis!

Behov av utvecklingstjänster

Idag har jag en debattartikel om utvecklingstjänster för lärare på Svenska Dagbladets Brännpunkt med Ibrahim Baylan. I Kalmar har vi kommit långt med denna fråga och kommer bland annat också ge förskollärare chansen, vilket regeringen inte prioriterar. Jag tror på att lärarna behöver fler karriärvägar och möjligheter till högre lön. Dessutom krävs det fokus på utvecklingen av undervisningen i klassrummet.  


Jonas Hellberg (s)
Ordförande i barn- och ungdomsnämnden 
Kalmar kommun 
070-670 05 72

Skickat från min iPhone

måndag 6 maj 2013

Skolriksdag i Stockholm

Befinner mig på SKLs Skolriksdag på Waterfront i Stockholm med ledamöter och tjänstemän från barn- och ungdomsnämnden. Ett tillfälle att få inspel och inspiration. Årets riksdag handlar om att skolans utmaningar behöver mötas med ett bra ledarskap och moderna undervisningsmetoder. Förutom att höra på föredrag av bland andra Jan Björklund och Carin Götblad, kommer jag att gå på seminarier om segregation i skolan, hur skolan bäst möter nyanlända elever, om bilden av skolan i media och lyssna på Stefan Löfven och Ibrahim Baylan vid partiets gruppmöte. Jag ser fram emot två intensiva dagar!