Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

onsdag 24 oktober 2012

Klarläggande Barometern

I en artikel häromdagen i Barometern skrevs det om "nattisproblem förblir olösta" . I artikeln redovisades inte hela kommunens erbjudande för att tillgodose behovet av barnomsorg på obekväm arbetstid. Föräldern är erbjuden en "paketlösning" i Smedby, det vill säga vanlig förskoleplats i Åby de dagar barnet inte behöver OB-omsorg för att kompletteras med dagplats och plats i Smedby på OB-omsorgen de dagar det är aktuellt.

Detta framgår inte alls av artikeln. Läsaren får en annan, felaktigt bild. Föräldern är även erbjuden OB-omsorg på förskolan Bollen. Föräldern står dessutom i kö för att få erbjudande om plats på förskolan Ögonstenen. Men här har kommunen ännu inte kunnat erbjuda plats eftersom det är fullt på avdelningarna med "områdets" barn.

Det är således denna lösning som jag hänvisade till i intervjun med tidningen, vilken visar på kommunens vilja att tillmötesgå förälderns behov och förmåga att agera flexibelt. Tyvärr vill Barometern inte klarlägga detta för läsarna. Det är för mig mycket märkligt. Kanske för att story inte var lika bra som tidningen trodde...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar